Posts In: donderdagavond 19.00 - 20.15 uur


Voelen – verbinden – verzachten – verlangzamen – verstillen en weer dichtbij jezelf komen. Dat is waar de aandacht naar uit gaat in mijn lessen.
De basis van waaruit ik les geef is Dru yoga, maar omdat ik naast yogadocent ook ademcoach ben, besteden we bijna iedere les extra aandacht aan de adem door middel van praktische en ontspannende oefeningen.
Een les heeft altijd een specifiek thema, dit kan fysiek zijn, bijvoorbeeld rug, nek en schouders, maar ook een persoonlijk thema als “jezelf zijn” of “het versterken van je innerlijke kracht”. Per week zijn er drie soorten yogalessen:

1. Dru Yoga Flow

Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Typerend voor Dru yoga zijn de rustige, zachte, vloeiende bewegingen in de houdingen. Kalme bewegingen roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten. Uitgangspunt is dat je energie beter gaat stromen wanneer je de gewrichten ontspant en je niets overstrekt.

Dankzij de zachtheid van de bewegingen komt er meer flow en energie in je lichaam vrij zodat deze vrij stromen.

Een les bestaat uit activatie oefeningen waarbij we de spieren opwarmen en gewrichten los maken. We oefenen yogahoudingen, ook wel asana’s genoemd en we doen elke les weer een andere ademhalingsoefening. We trainen onze mind door middel van focusoefeningen, meditatie en visualisatie. En iedere les wordt afgesloten met een heerlijke diepe ontspanning.

Kortom, Dru Yoga zorgt ervoor dat je flexibeler wordt, je verbetert je ademhaling, ontwikkelt spierkracht en je leert bovenal bewust naar je lichaam te luisteren.

2. Dru Yoga Light

Deze zachte yogales is voor mensen die het (tijdelijk) wat rustiger aan willen doen, wanneer je lichamelijke klachten hebt, vermoeid bent, een moeilijke periode achter de rug hebt of als je al wat ouder bent.

​De houdingen worden kleiner en wat lichter gehouden. We voelen wat vaker en langer na, en de nadruk ligt op zachte ontspanning.

3. Stoelyoga

Move & Mind verzorgt wekelijks stoelyoga lessen in Het Turfschip. We bieden een lichte vorm van yoga waarbij soepelheid, vitaliteit en ontspannen samenzijn centraal staan.

Stoelyoga is goed voor ouderen die meer bewust in het leven willen staan en soepel en gezond willen blijven. Of voor degene die een moment zoeken voor zichzelf. Hierbij kan yoga met de stoel helpen, want ontspannen lichaamsbeweging is met name op latere leeftijd erg belangrijk en kan een preventieve rol spelen bij diverse klachten. Na afloop van deze les drinken we altijd gezellig een kopje koffie of thee samen.

Ben jij benieuwd naar yoga en wil je het proberen? Klik op de button hieronder om een proefles te boeken.

AANMELDEN VOOR EEN PROEFLES

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials