Posts In: donderdagavond 19.00 - 20.15 uur

Elke YOGALES is een moment voor jezelf om te voelen, te vertragen, te ontspannen en los te laten. Dat is waar de aandacht naar uit gaat in onze lessen’. (Elize Nagelhoud)

Iedere week heeft de yogales een specifiek thema, dit kan fysiek zijn, bijvoorbeeld rug, nek en schouders, maar ook een persoonlijk thema als “jezelf zijn” of “het versterken van je innerlijke kracht”.

BEKIJK HIER HET LESROOSTER

Dru Yoga

Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Typerend voor Dru yoga zijn de rustige, zachte, vloeiende bewegingen in de houdingen. Kalme bewegingen roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten. Uitgangspunt is dat je energie beter gaat stromen wanneer je de gewrichten ontspant en je niets overstrekt. Dankzij de zachtheid van de bewegingen komt er meer flow en energie in je lichaam vrij zodat deze vrij stromen.

Opbouw van de les

Een les bestaat uit activatie oefeningen waarbij we de spieren opwarmen en gewrichten los maken. We oefenen yogahoudingen, ook wel asana’s genoemd en we doen elke les weer een andere ademhalingsoefening. We trainen onze mind door middel van focusoefeningen, meditatie en visualisatie. En iedere les wordt afgesloten met een heerlijke diepe ontspanning.

Kortom, Dru Yoga zorgt ervoor dat je flexibeler wordt, je verbetert je ademhaling, ontwikkelt spierkracht en je leert bovenal bewust naar je lichaam te luisteren.

Dru Yoga Light

Deze zachte yogales is voor mensen die het (tijdelijk) wat rustiger aan willen doen, wanneer je lichamelijke klachten hebt, vermoeid bent, een moeilijke periode achter de rug hebt of als je al wat ouder bent.

​De houdingen worden kleiner en wat lichter gehouden. We voelen wat vaker en langer na, en de nadruk ligt op zachte ontspanning.

Hatha & Yin Yoga

In de les worden twee yogastijlen gecombineerd: Hatha yoga en Yin Yoga.
Hatha Yoga (Hatha betekent ‘krachtig’) is een van de oudste yogastijlen waarbij de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest. Het is dé yoga stijl voor beginnende yogi’s. Je leert je ademhaling te controleren en brengt je lichaam en geest samen. Hatha Yoga vormt ook de basis van veel andere yogavormen die in de loop van de tijd zijn ontstaan.

Yin Yoga is de meest ontspannen vorm van yoga. Het is een yogavorm waarin houdingen op een passieve vorm lang worden aangehouden, vaak variërend van zo’n 3 tot 10 minuten. Het doel is om je zoveel mogelijk over te geven aan de houding zodat het bindweefsel de ruimte krijgt om te stretchen. Yin Yoga helpt om te leren loslaten, lichamelijk te ontspannen en geestelijk tot rust te komen. Daarnaast heeft deze yogavorm een meditatief karakter, je zoekt de stilte op in jezelf en je leert om te gaan met weerstand.

Juist door de combinatie van Hatha & Yin Yoga in één les ervaar je het beste van twee werelden: Je lichaam wordt sterker én je ervaart een diepe rust en ontspanning.

Opbouw van de les

We beginnen de les met Hatha Yoga om de drukte en hectiek van de dag los te laten en uit het hoofd te komen.

Vervolgens gaat de les geleidelijk over in Yin yoga met langere stretches en diepere ontspanning. De diepere stretches werken door op het bindweefsel en zorgen daardoor voor een soepel lichaam. Dit draagt bij aan genezing en herstel.

Tijdens deze les wordt gebruik gemaakt van bolsters en kussens om je te ondersteunen in de houdingen. Hierdoor kun je spierspanningen loslaten en je overgeven aan de zwaartekracht.

Deze les is ook erg geschikt voor jou als je nog geen ervaring hebt met yoga en wilt leren om meer en dieper te ontspannen.

Stoelyoga

Move & Mind verzorgt wekelijks stoelyoga lessen in Het Turfschip in Etten-Leur. We bieden een lichte vorm van yoga waarbij soepelheid, vitaliteit en ontspannen samenzijn centraal staan.

Stoelyoga is goed voor ouderen die meer bewust in het leven willen staan en soepel en gezond willen blijven. Of voor degene die een moment zoeken voor zichzelf. Hierbij kan yoga met de stoel helpen, want ontspannen lichaamsbeweging is met name op latere leeftijd erg belangrijk en kan een preventieve rol spelen bij diverse klachten. Na afloop van deze les drinken we altijd gezellig een kopje koffie of thee samen.

Privé les yoga

Mocht je specifieke klachten hebben waardoor je meer persoonlijke aandacht nodig hebt, of vind je het gewoon prettiger om 1-op-1 begeleiding te krijgen dan is een privéles yoga ook mogelijk. Wanneer je meer informatie over de privélessen wilt, neem dan contact met ons op.  KLIK HIER

Ben jij benieuwd naar yoga en wil je het proberen?
Klik op de button hieronder om een proefles te boeken.

AANMELDEN VOOR EEN PROEFLES

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials