fbpx

Posts In: donderdagavond 19.00 - 20.15 uur

Overzicht yogalessen1. Light Yoga

Light yoga is een les voor mensen die het (tijdelijk) wat rustiger aan willen doen, wanneer je lichamelijke klachten hebt, vermoeid bent, een moeilijke periode achter de rug hebt of als je al wat ouder bent.

​De houdingen worden kleiner en wat lichter gehouden. We voelen wat vaker na, en de nadruk ligt op zachte ontspanning. Er worden alternatieven geboden en als je een houding niet kunt, dan doe je hem gewoon niet.

2. Strengt & Flow Yoga

Hou jij van afwisseling in je yogales? En hou jij van bewegingen die vloeiend in elkaar over gaan? Dan is deze yogales echt iets voor jou. Even helemaal uit je hoofd en in je lijf. Laat je levensenergie stromen op de tonen van de muziek!

De les bevat meerdere series oefeningen achter elkaar en de intensiteit van de houdingen verschilt per serie. Er wordt altijd een combinatie van kracht en flexibiliteit toegepast gedurende de les. We sluiten elke les af met een fijne lange ontspanning.

3. Breathwork & Yoga

Goed ademen werkt energieverhogend en stressverlagend. Door allerlei oorzaken kan je adem ontregeld raken. En dat is jammer, want hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan. Denk aan hoofdpijnklachten, hoge bloeddruk, angsten, hyperventilatie en slaapproblemen. Redenen genoeg om aandacht te besteden aan een goede ademhaling.

De breathwork & yoga lessen zijn geschikt voor iedereen. Voor de ervaren yogi kan het een verdieping geven op wat je tot nu toe hebt geleerd in de reguliere yogalessen. Maar de lessen zijn ook te volgen voor mensen die op een ontspannen manier hun lichaam en geest gezond willen houden. want werken met de adem leert je in het hier en nu te zijn. We gaan werken met pranyama, de verbonden ademhaling, hartcoherentie en de Wim Hof Methode.

Wat komt er onder andere aan bod in de lessen?

  • Praktische oefeningen voor een verstoorde ademhaling
  • Ontspannende ademoefeningen
  • Actieve ademoefeningen
  • Oefeningen die je energie geven en in balans brengen
  • Ademmeditaties

We combineren de ademoefeningen met zachte yoga bewegingen waarmee je ruimte in je lichaam kunt brengen, de ademhaling weer beter kunt laten stromen en je stressniveau zult verlagen. Kortom een heerlijke les om los te laten, je te ontspannen en weer op te laden.

4. Stoelyoga

Move & Mind verzorgt wekelijks stoelyoga lessen in Het Turfschip. We bieden een lichte vorm van yoga waarbij soepelheid, vitaliteit en ontspannen samenzijn centraal staan.

Deze yogales is niet alleen geschikt voor mensen vanaf 55 plus. Lichte yoga is ook goed voor ouderen die meer bewust in het leven willen staan, zijn of haar lichaam beter willen leren kennen om soepel en gezond willen houden. Of voor degene die een moment zoeken voor zichzelf. Hierbij kan yoga met de stoel helpen, want ontspannen lichaamsbeweging is met name op latere leeftijd erg belangrijk en kan een preventieve rol spelen bij diverse klachten.

Ben jij benieuwd naar de verschillende yogamogelijkheden? Klik op de button hieronder om een proefles te boeken.

AANMELDEN VOOR EEN PROEFLES