fbpx

YOGA

Meer rust & balans in je lichaam en je mindEen vaak gehoorde opmerking van mensen is: “Ik ben niet lenig, ik kan geen yoga doen” of “yoga is te zweverig voor mij”.

Toch is yoga echt niet zweverig of vaag! Move & Mind in Etten-Leur biedt Dru yogalessen aan op een leuke, laagdrempelige en moderne manier. Daarnaast hoef je echt niet lenig of flexibel te zijn want daar gaat yoga niet over. Yoga doe je namelijk voor jezelf, het is geen competitie. We passen de oefeningen aan ieders mogelijkheden aan en bouwen zo langzaam op.

Er zijn veel verschillende yogastijlen en die brengen je allemaal balans en ontspanning. Wil je rustig aan doen, maar ook kracht en flexibiliteit opbouwen? Het zenuwstelsel kalmeren en diepe ontspanning vinden in lichaam en geest? Probeer dan Dru Yoga.

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga is een toegankelijke frisse en dynamische vorm van yoga om je fitter, vitaler en meer in balans te voelen. Met yoga zorg je niet alleen goed voor je lijf, maar yoga brengt ook rust en ontspanning in je hoofd.

Dru Yoga vindt zijn oorsprong in Hatha yoga en wordt ook wel ‘de yoga van het hart’ genoemd. Deze vorm van yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Dru Yoga omvat klassieke yogahoudingen (asanas), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudras), heldere visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden. Elke les wordt afgesloten met een diepe ontspanning.

Kortom, Dru Yoga zorgt ervoor dat je flexibeler wordt, je krijgt een betere ademhaling, ontwikkelt spierkracht en je leert bovenal bewust naar je lichaam te luisteren. Hierdoor vind je de rust en ontspanning die je verdient!

Wat kun je verwachten in de les?

De yogales duurt 75 minuten en heeft een vaste opbouw. Allereerst starten we de yogales met een korte warming up. Hierna doen we energy block releases (oefeningen die de energieblokkades opheffen). Vervolgens gaan we asana’s (houdingen) en sequenties (vloeiende bewegingen) oefenen. We besteden verder aandacht aan ademhalingsoefeningen, meditatie en tenslotte eindigen we met een heerlijke diepe ontspanning.

Welke les past bij mij?

Bij Move & Mind kun je kiezen uit verschillende soorten yogalessen. Zo is er wekelijks een Light Yoga les, een Strength & Flow Yogales en een Stoelyogales. Wil je weten welke les het beste bij jou past? Klik dan op de button hieronder en lees verder.

“Voor je lichaam & je mind zorgen is een investering.

Je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.”