fbpx

ADEMCOACHING


 

Ontdek de kracht van je adem!

Move & Mind verzorgt individuele ademsessies, ademworkshops

en ademtraining in groepsverband. Online en live.

 

Ik werk vaak met mijn adem.

Breathwork, oftewel ademwerk is een van de mooiste dingen die ik heb ontdekt en wat mij zo helpt! Je adem is namelijk een fantastisch instrument om in te zetten om je beter te voelen. Het heeft direct effect op je lichaam en je emoties en gevoelens. Sinds ik met ademwerk in aanraking ben gekomen, ervaar ik veel meer focus en kracht bij mezelf en er is ruimte gekomen voor energie, enthousiasme en levensvreugde.

Sta jij weleens stil bij je ademhaling? Grote kans van niet, want het is toch logisch dat we ademen? Ademcoaching en -training krijgt steeds meer aandacht de laatste tijd en niet zonder reden. Door de hoeveelheid stress gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld burn-out, is er steeds meer behoefte aan manieren om te ontspannen en om uit het hoofd te komen en de verbinding met het lichaam weer te voelen.Toch kan de manier waarop je ademt een grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Sterker nog, je ademhaling vertelt hoe je leeft en waar jij jezelf (meestal onbewust) beperkt.

Resultaten die je kunt behalen zijn met ademtraining:

⇒ hyperventilatie onder controle krijgen en oplossen

⇒ kalmeren en relativeren bij angst- en paniek

⇒ bloeddruk omlaag

⇒ ontspannen en eigen grenzen ‘bewaken’ bij overspannenheid en burn-out

⇒ beter inslapen en doorslapen

⇒ een fit en levenslustig leven te hebben

Je kunt bij Move & Mind terecht voor 1-op-1 ademsessies of groepssessies. Hieronder lees je wat het precies inhoud.

Ademcoaching

1-OP-1 ADEMSESSIE

Een ademsessie is een heel bijzondere ervaring die je het beste uit jezelf laat halen. Ervaring met meditatie, yoga of ademwerk is niet nodig. Een open mind wel!

Tijdens een individuele ademsessie ga je ontdekken hoe je je adem kunt inzetten. Door je adem opnieuw te leren gebruiken, leer je ook direct dat je zelf invloed hebt op je mind. Je leert toelaten. Stapsgewijs, veilig en gedoseerd. Tijdens de sessie leer je je adem continu en structureel te verbeteren. Je krijgt inzicht en voelt wat er tijdens de ademhaling gebeurt en je wordt je bewust van de helende kracht van de adem. Er is meestal een aantal sessies voor nodig om écht de kracht van ademen te leren inzetten en daarom adviseer ik om te starten met een pakket van 3 ademsessies.

Ademsessie

Tijdens de eerste sessie vindt er een intake plaats waarin we ingaan op je huidige staat, je achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid en je krijgt een persoonlijke ademanalyse. Ook bepalen we samen jouw doel. Deze vormt het uitgangspunt voor deze en toekomstige sessies. In de eerste sessie zullen we ook gelijk een korte ademsessie doen. 

In de volgende sessies zullen we telkens aan het begin evalueren en werken we door middel van ademoefening en sessies verder aan de thema’s die bij jou spelen. Na het actieve gedeelte volgt altijd de ontspanning, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Aan het einde van de sessie is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren.

Duur ademsessie

In totaal duurt een individuele ademsessie 60 – 75 minuten. Soms zal er een advies zijn in de vorm van ademhalingsoefeningen. Hiermee kun je de energie, wat nu vrij is gekomen, open houden.

Hoe kan ik je helpen?

1) Werken aan je persoonlijke doelen: 3 individuele ademsessies van 60 minuten

Zodat we echt uitgebreid kunnen werken aan jouw thema’s die bij jou spelen op dit moment.

Inhoud van de 3 sessies

⇒ Gratis intake gesprek

⇒ Gratis ademanalyse

⇒ Leren van verschillende ademtechnieken die je in kunt zetten

⇒ Tijdens iedere sessie gaan we actief ademen om zo weer in contact te komen met ons lichaam.

⇒ Tijdens iedere sessie nemen we ruim te tijd voor de ontspanningsfase waarin je alles mag integreren wat tijdens de sessie naar boven is gekomen.

⇒ Uitgebreid nagesprek

Kosten: € 175,-

2) Kennismaken met ademen: 1 individuele ademsessie van 60 minuten
Inhoud van de sessie

⇒ Gratis intake gesprek

⇒ Tijdens de sessie gaan je actief ademen om zo weer in contact te komen met ons lichaam.

⇒ In het tweede gedeelte van de sessie nemen we ruim te tijd voor de ontspanningsfase waarin je alles mag integreren wat tijdens de sessie naar boven is gekomen.

⇒ Uitgebreid nagesprek

Kosten: € 65,-

ONLINE ADEMTRAINING ‘BETER ADEMEN’

Een praktisch ademprogramma van 4 sessies waarin ik je stap voor stap leer hoe jij de regie over je lijf, je hoofd en je gevoel weer in eigen handen kunt krijgen. Naast de vier sessies is er ook een 1-op-1 ademsessie waarin we in kunnen gaan op jouw specifieke vragen, jouw belemmerende patronen en gedachten, zodat je die door middel van breathwork los mag laten. 

START VOLGENDE TRAINING: 3 MAART 2021 19.30 – 20.30

In deze training leer ik je:

⇒ hoe de ademhaling precies werkt in je lichaam;

⇒ welke invloed je ademhaling heeft op je lichaam en mind

⇒ waar de energie bij jou blokkeert en wat dit met je doet;

⇒ diverse ademtechnieken zoals de WIM HOF Methode, verbonden ademhaling en andere ademtechnieken uit de Yoga.

Als ademcoach stimuleer ik je en nodig ik je weer uit vol, diep en in een flow te ademen, met volledige overgave en vertrouwen op het leven, waardoor je meer energie, vrijheid en een diepe dankbaarheid ervaart.

“Voor je lichaam en je mind zorgen is een investering.

Je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.”