LEKKER IN JE VEL ZITTEN, SPANNING EN ONRUST VERMINDEREN

Door bewust en anders te leren ademen


 


 

Ademcoaching kan op een eenvoudige wijze stress en spanning verminderen en vastgezette emoties en blokkades laten verdwijnen.

Ken je dat gevoel? Je voelt een bepaalde druk of stress in je lichaam, maar je kunt er niet bij? Misschien adem je oppervlakkig of hoog, voel je je af en toe licht in je hoofd? En je weet niet hoe je dit kunt veranderen of doorbreken.

Onbewust controleren en onderdrukken we met ons lichaam en onze ademhaling vaak allerlei emoties en gevoelens. Hierdoor kunnen deze emoties zich vast gaan zetten in ons lichaam, dit blokkeert de energiestroom waardoor er uiteindelijk fysieke en emotionele klachten kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan stress, angst en paniekaanvallen, somberheid of pijnklachten in de borst, nek of schouders en slaapstoornissen. Maar ook klachten als hoog in de borst ademen, kortademigheid, (chronische) hyperventilatie en disfunctioneel ademen, astma en COPD.

Met ademcoaching en ademtraining, leer je niet alleen alles over je ademhalingssysteem, maar kijken we ook naar je leefstijl, hoe de klachten zijn ontstaan en hoe je dit kunt doorbreken en veranderen. Zodat je klachten aangepakt, verminderd of zelfs helemaal verholpen worden.

Heb jij behoefte aan een krachtige doorbraak, voel je dat het tijd is voor een nieuw level en wil je dat bereiken op een manier die goed voelt? Ik help je graag om meer verbinding, flow en energie te ervaren, om vanuit je hart te leven. Ik begeleid je bij persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook om je nachtrust te verbeteren en diepe ontspanning in je lijf en rust in je hoofd te ervaren.

De kracht van je adem

De kracht van je adem is bijzonder. Je adem is namelijk een fantastisch instrument om in te zetten om je beter te voelen. Het heeft direct effect op je lichaam en je emoties en gevoelens. Sinds ik mijn adem bewust inzet, ervaar ik veel meer verbinding, meer vertrouwen en ontspanning in mezelf. Door het bewust ademen ontstaat er meer energie, enthousiasme en levensvreugde.

Sta jij weleens stil bij je ademhaling? Grote kans van niet, want het is toch logisch dat we ademen? Toch kan de manier waarop je ademt een grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Sterker nog, je ademhaling vertelt hoe je leeft en waar jij jezelf (meestal onbewust) beperkt.

Ademcoaching helpt je

⇒ om te kalmeren en relativeren bij angst- en paniek

⇒ in verbinding met jezelf te komen

⇒ meer te leven vanuit je hart

⇒ diepe ontspanning in je lichaam en rust in je hoofd te ervaren

⇒ om beter je eigen grenzen te bewaken bij overspannenheid en burn-out

⇒ beter inslapen en doorslapen

⇒ meer energie en levenslust ervaren.

Verschillende ademmethodes

Er zijn heel veel ademhalingstechnieken en -methodes elk met een ander doel en effect.

Denk bijvoorbeeld aan de ‘Verbonden Adem’, een techniek waarmee je blokkades kunt opruimen en spanningen, onrust en stress los mag laten.

De ‘Wim Hof Methode’, die een fysieke en mentale boost aan energie geeft.

‘Hart Coherentie’, die ervoor zorgt dat je hart en het autonome zenuwstelsel met elkaar in balans komen.

Liquid Breath®, een 45 minuten liggende ademsessie om je lichaam te herstellen en diep(er) te ontspannen. Een zachte en tegelijkertijd krachtige ervaring. ‘You can always relax more’ is het motto voor deze ademmethode die voorbij regels en technieken gaat. Alles in zachtheid: vertrouwen, intuïtie, laten stromen, ontvangen, loslaten en zo de verbinding maken met jouw diepste zelf en ruimte te laten ontstaan. Kortom een unieke ademvorm waarbij je mag ontvangen.

De Buteyko Methode, een trainingsprogramma ontwikkeld door Dr. Konstantin Buteyko om je huidige adempatroon te resetten. In de Buteyko methode train je de ademhaling weer op een natuurlijk tempo te krijgen. Hiermee wordt het ademhalingssysteem gebalanceerd en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Neem weer de regie over je eigen gezondheid en je energieniveau via ademcoaching en ademtraining.

BEKIJK HIERONDER HET AANBOD

Ademcoaching

LOSSE 1-OP-1 ADEMSESSIE

Nieuwsgierig geworden naar wat een ademsessie voor jou kan betekenen?

Tijdens een losse individuele ademsessie kun je de kracht van je adem ontdekken. Je maakt verbinding vanuit je hoofd met je lijf en voelt diepe ontspanning.

→ Kennismaking met jouw ademkracht

→ 1 sessie van 1,5 uur

→ Datum in overleg

→ De mogelijkheid om over te stappen naar een ademtraject van 3 maanden die je verdieping en transformatie brengt op allerlei vlakken van je leven.

→ De investering in jezelf is € 105,- (incl. btw)

Ademcoaching Etten-Leur

ADEMTRAJECT, 3 MAANDEN

Een ademtraject van 3 maanden is een proces van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens elke ademsessie krijg je meer vertrouwen, inzicht en maak je een diepgaande reis naar binnen. Vanuit mijn passie, deskundigheid en ervaring begeleid ik jouw in dit transformerend proces.

→ Intensief 3 maanden traject

→ 5 fysieke ademsessies van 1,5 uur

→ We gaan uitgebreid in op de thema’s die bij jou spelen op dit moment

→ Uitgebreide ademanalyse

→ Leren van verschillende ademtechnieken die je in kunt zetten

→ Door je adem opnieuw te leren gebruiken, leer je ook direct dat je zelf invloed hebt op je mind. Je leert toelaten. Stapsgewijs, veilig en gedoseerd.

→ Inclusief coaching zodat jij ook daadwerkelijk verder kunt met de inzichten uit je sessie

→ Data in overleg

→ De investering in jezelf is € 475,- (incl. btw)

ADEMSESSIE IN GROEPSVERBAND

Naast individuele ademcoaching geef ik regelmatig ademspecials en ademcirkels in Etten-Leur en online. Door samen in groep te ademen kun je meeliften met de energie die we als groep creëren.

De basis van deze ademsessies bestaat uit de krachtige ademtechniek de verbonden ademhaling. Deze veelgebruikte  techniek binnen breathwork helpt je namelijk om onrust, onbewuste spanningen en stress los te laten en kan jou in een staat van bewustzijn brengen die je wellicht nog nooit eerder ervaren hebt!

Klik op de button hieronder en kijk wanneer de volgende ademsessie in groepsverband gepland staat.

“Voor je lichaam en je mind zorgen is een investering.

Je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.”

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials