LEKKER IN JE VEL ZITTEN, SPANNING EN ONRUST VERMINDEREN

Door bewust en anders te leren ademen


 


 

Sta jij weleens stil bij je ademhaling? Grote kans van niet, want het is toch logisch dat we ademen? Toch kan de manier waarop je ademt een grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Sterker nog, je ademhaling vertelt hoe je leeft en waar jij jezelf (meestal onbewust) beperkt.

Misschien ken je dat gevoel, je voelt een bepaalde onrust en spanning in je lichaam, maar je weet niet waar het vandaan komt, want je bent de laatste tijd al best goed en bewust met jezelf bezig. Maar toch voelt het nog niet goed. Je mist iets, je loopt tegen een bepaalde blokkade aan in jezelf en je weet niet goed hoe je hierbij kunt komen. Of misschien merk je dat je regelmatig een snelle en oppervlakkige ademhaling hebt. Of je houdt je adem vast op momenten dat dit helemaal niet nodig is.

Onbewust controleren en onderdrukken we met ons lichaam en onze ademhaling vaak allerlei emoties en gevoelens. Hierdoor kunnen deze emoties zich vast gaan zetten in ons lichaam, dit blokkeert de energiestroom waardoor er uiteindelijk fysieke en emotionele klachten kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan stress, angst en paniekaanvallen, somberheid of pijnklachten in de borst, nek of schouders en slaapstoornissen. Maar ook klachten als hoog in de borst ademen, kortademigheid, (chronische) hyperventilatie en disfunctioneel ademen, astma en COPD.

Met ademcoaching en ademtraining, leer je niet alleen alles over je ademhalingssysteem, maar kijken we ook naar je leefstijl, hoe de klachten zijn ontstaan en hoe je dit kunt doorbreken en veranderen. Zodat je klachten aangepakt, verminderd of zelfs helemaal verholpen worden.

Ademcoaching helpt je:

⇒ om te kalmeren en relativeren bij angst- en paniek

⇒ in verbinding met jezelf te komen

⇒ meer te leven vanuit je hart

⇒ diepe ontspanning in je lichaam en rust in je hoofd te ervaren

⇒ om beter je eigen grenzen te bewaken bij overspannenheid en burn-out

⇒ beter inslapen en doorslapen

⇒ meer energie en levenslust ervaren.

Verschillende ademmethodes

Er zijn heel veel ademhalingstechnieken en -methodes elk met een ander doel en effect. Tijdens mijn ademsessies laat ik je verschillende ademmethodes en ademtechnieken ervaren.

  1. De Verbonden Ademhaling, een ademmethode waarmee je blokkades kunt opruimen en spanningen en onrust los mag laten.
  2. De Wim Hof Methode, die een fysieke en mentale boost aan energie geeft.
  3. Hart Coherentie, die ervoor zorgt dat je hart en het autonome zenuwstelsel met elkaar in balans komen.
  4. Liquid Breath®, een ademsessie om je lichaam te herstellen en diep(er) te ontspannen. Een zachte en tegelijkertijd krachtige ervaring. ‘You can always relax more’ is het motto van deze ademmethode die voorbij regels en technieken gaat. Alles in zachtheid: vertrouwen, intuïtie, laten stromen, ontvangen, loslaten en zo de verbinding maken met jouw diepste zelf en ruimte te laten ontstaan. Kortom een unieke ademvorm waarbij je mag ontvangen.
  5. De Buteyko Methode, een trainingsprogramma ontwikkeld door Dr. Konstantin Buteyko om je huidige adempatroon te resetten. In de Buteyko methode train je de ademhaling weer op een natuurlijk tempo te krijgen. Hiermee wordt het ademhalingssysteem gebalanceerd en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Heb jij behoefte aan een krachtige doorbraak?

Voel je dat het tijd is voor een nieuwe stap en persoonlijke ontwikkeling?

Ik help je graag om meer verbinding, flow en energie te ervaren. 

 

BEKIJK HIERONDER DE VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

Ademcoaching

PROEF ADEMSESSIE

Nieuwsgierig geworden naar wat een ademsessie voor jou kan betekenen?

Misschien vind je het spannend en wil je eerst eens kennismaken en uitproberen of bewust ademen wat voor jou is? Dan is deze proefsessie een goede keuze voor jou. Tijdens deze korte live of online ademsessie van een uur maken we kennis met elkaar, praten we over je persoonlijke doelen en laat ik je ervaren wat een zachte diep ontspannende ademsessie met je kan doen. Daarna kun jij zelf bepalen wat je volgende stap mag zijn.

Inhoud proefsessie Breathe & Relax (60 min.)

→ Kennismakingsgesprek

→ Zachte diep ontspannende ademsessie

→ Datum in overleg

→ De mogelijkheid om over te stappen naar een verdiepend ademtraject.

→ Je investering: € 79,- (incl. btw)

Ademhaling verbeteren

ONTDEK DE KRACHT VAN JE ADEM – 3 SESSIES

Tijdens dit ademcoachtraject ga je ontdekken hoe je je adem als tool kunt inzetten. Door je adem opnieuw te leren gebruiken, leer je ook direct dat je zelf invloed hebt op je mind en je gevoelens. Ademtraining is super krachtig en het kan life changing zijn.

Inhoud ademtraject:

→ Verdeeld over zes weken heb je drie ademsessies van elk 75 – 90 minuten;

→ Eerste sessie: intakegesprek en persoonlijke ademanalyse, bepalen persoonlijke doelen, ademsessie

→ In de volgende sessies zullen we telkens aan het begin evalueren en werken we door middel van verschillende ademmethodes en ademoefeningen verder aan je gezondheid.

→ Aan het einde van elke sessie is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren;

→ Na elke sessie krijg je ademoefeningen mee om thuis te oefenen;

→ Investering: € 325,- (incl. btw)

Ademcoaching Etten-Leur

ADEMTRAJECT, 3 MAANDEN

Een ademtraject van 3 maanden is een proces van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens elke ademsessie krijg je meer vertrouwen, inzicht en maak je een diepgaande reis naar binnen. Vanuit mijn passie, deskundigheid en ervaring begeleid ik jouw in dit transformerend proces.

→ Intensief 3 maanden traject

→ 5 ademsessies van 1,5 uur

→ We gaan uitgebreid in op de thema’s die bij jou spelen op dit moment

→ Uitgebreide ademanalyse

→ Leren van verschillende ademtechnieken die je in kunt zetten

→ Door je adem opnieuw te leren gebruiken, leer je ook direct dat je zelf invloed hebt op je mind. Je leert toelaten. Stapsgewijs, veilig en gedoseerd.

→ Inclusief coaching zodat jij ook daadwerkelijk verder kunt met de inzichten uit je sessie

→ Data in overleg

→ De investering in jezelf is € 525,- (incl. btw)

ADEMSESSIE IN GROEPSVERBAND

Naast individuele ademcoaching geef ik regelmatig ademspecials en ademcirkels in Etten-Leur en online. Door samen in groep te ademen kun je meeliften met de energie die we als groep creëren.

De basis van deze ademsessies bestaat uit de zachte ademmethode Liquid Breath. Deze ultiem zachte ademmethode gaat voorbij ademtechnieken en helpt je om onrust, onbewuste spanningen en stress los te laten en kan jou in een staat van bewustzijn brengen die je wellicht nog nooit eerder ervaren hebt! You can always relax more…

Klik op de button hieronder en vraag wanneer de volgende ademsessie in groepsverband gepland staat.

“Voor je lichaam en je mind zorgen is een investering.

Je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.”

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials