UIT JE HOOFD EN VOELEN WAT JE LICHAAM AANGEEFT

verminder stress en leer omgaan met je gevoelens en emoties


 


 

Lichaamsgerichte Coaching en Emoties Loslaten

In de drukte en hectiek leven we vaak vanuit ons hoofd en vergeten we vaak ons lichaam erbij te betrekken. Als je opmerkt dat je niet lekker in je vel zit, ga je vaak ook eerst in je hoofd allerlei redenen bedenken waarom dit zo is. Je gaat er over piekeren en malen.

Maar, wat als je eerst luistert naar je signalen van lichaam? De seintjes die je lijf je geeft? Dat beklemmende gevoel in je keel, alsof er iets naar je keel grijpt. De spanning of knoop in je maag, de strakke band om je midden, het onrustige of opgejaagde gevoel? Lichaamsgerichte coaching biedt dan uitkomst.

Lichaamsgerichte coaching maakt je bewuster van de signalen die je lichaam je geeft. In deze vorm van coaching staat niet het ‘praten over’ centraal, maar het voelen en beleven van wat er in je lichaam gebeurt. In plaats van er (alleen) over te praten, help ik je dingen te ervaren. En dat kan heel veel verschil maken.

Voor wie is lichaamsgerichte coaching?

Lichaamsgerichte coaching is heel geschikt voor jou als je veel in je hoofd zit. Of als je het lastig vindt om je eigen plek in te nemen en je grenzen te voelen en te bewaken. Het kan ook zijn dat je je niet zo bewust bent van je lichaamssignalen zoals vermoeidheid, honger, dorst, stress, spanningen en pijn. Of je voelt deze signalen wel, maar je vindt het moeilijk om ze serieus te nemen en ernaar te handelen. Je laat misschien andere belangen voorgaan, zoals wat anderen van je vragen of werkverplichtingen. Geldt dit ook voor jou? Dan kan lichaamsgerichte coaching je helpen.

Ben je klaar met het luisteren en analyseren vanuit je hoofd en wil je ontdekken wat je lichaam te zeggen heeft?

Ervaar jij:

– Fysieke klachten zonder medische oorzaak

– Onbewuste, verdrongen emoties

Een vol hoofd;

– Drukte, chaos in je hoofd

– Snel overprikkeld

Weinig zelfvertrouwen/zelfliefde;

– Geen eigen keuzes durven maken

– Negatieve, niet helpende gedachten, piekeren

Stress of burn-out gerelateerde klachten;

– Disbalans tussen in- en ontspanning, weinig energie

– Over grenzen heen blijven gaan

Dat je vast loopt:

– In de opvoeding

– Op het werk

– In familie en vriendschappen

Ik breng je graag weer in contact met je lichaam.

Je leert opnieuw te luisteren naar je gevoel en ook de signalen van je lichaam beter te begrijpen.

Lichaamsgerichte sessie

Sessie Lichaamsgerichte Coaching en Emoties Loslaten

Onverwerkte stress, spanningen en emoties slaan zich op in het lichaam als energie. Vastzittende energie van onverwerkt emoties zorgt voor allerlei klachten. Hier kun je je van bevrijden, je kunt emoties namelijk echt loslaten.

Hoe gaan we dit doen?

Een sessie Lichaamsgerichte Coaching & Emoties Loslaten is een fysieke methode. Wanneer jouw lichaam erg veel heeft opgeslagen en niet de gelegenheid krijgt om dat te verwerken en los te laten, zal je last, klachten krijgen.

Deze unieke methode is een combinatie van verschillende technieken zoals aanraking van je fysieke, energetische en emotionele lichaam. Dit kan door middel van stevige druk, maar ook heel zacht en energetisch. Ook maken we gebruik van breathwork, de Sedona methode, beweging en visualisatietechnieken.

De kracht van aanraking

Positieve aanraking verzacht pijn en helpt emoties loslaten. Zachte aanraking geeft een gevoel van veiligheid en aanwezigheid. Aanraking helpt om ‘jezelf’ te voelen. Het voelen, benoemen en identificeren van wat er bij jou van binnen gebeurt is de eerste stap naar diepe verwerking en herstel.

Wil je meer informatie hierover of wil je een proefsessie Lichaamsgerichte Coaching & Emoties Loslaten?

“Voor je lichaam en je mind zorgen is een investering.

Je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.”

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials