WELKOM BIJ MOVE & MIND

Move & Mind biedt ruimte voor een me-time moment en ontspanning.

Ruimte voor bewustwording, persoonlijke ontwikkeling én tijd om jezelf op te laden.

Met z’n drieën vormen we met liefde, passie en bewustzijn Move & Mind.

Maak kennis met het team

Elize NagelhoudELIZE NAGELHOUD – EIGENARESSE VAN MOVE & MIND 

Mijn naam is Elize en ik woon samen met mijn partner en kinderen in Etten-Leur. Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest in diverse commerciële dienstverlenende beroepen als intercedent, vestigingsmanager, opleidingsadviseur en coach op het gebied van re-integratie & mobiliteit. Door de combinatie van een drukke baan destijds en kinderen in de luiers, leefde ik voortdurend met stress en spanningen. In deze tijd ontdekte ik yoga en voelde dat het mij goed deed. Yoga is vanaf dat moment niet meer weg te denken uit mijn leven.

DRU YOGA

Later, in 2009, ben ik met Dru yoga begonnen. Deze yogastijl sprak mij enorm aan omdat het de perfecte aanvulling is op onze huidige moderne snelle wereld waarin wij leven. En daarnaast is Dru Yoga stevig verankerd in de rijke oude yogatradities. Wil je meer over Dru Yoga lezen? Klik dan hier. Voor mij was het dan ook vanzelfsprekend dat ik de opleiding tot Dru yoga docent ging volgen en deze studie heb ik in 2017 succesvol afgerond.

ADEMCOACHING | ADEM ALS LEVENSKRACHT VAN DE MENS

Je adem vertelt je veel over jezelf; over hoe je leeft en wat er zich af speelt bij jou. Het is een soort spiegel van jezelf en hij is essentieel voor je gezondheid. En beter ademen geeft je meer ontspanning en energie.  Zie je adem als jouw persoonlijke én natuurlijke medicijn die je altijd bij je hebt!

MOVE & MIND IN ETTEN-LEUR

Nadat ik mijn opleiding tot yogadocent had afgerond wist ik het zeker: ik wilde niet meer in loondienst werken, maar voor mezelf beginnen. Dus eind 2017 heb ik het roer volledig omgegooid en ben gestopt met mijn vaste baan. Op januari 2018 is Move & Mind geboren en met veel toewijding, passie en plezier werk ik nu als yogadocent, ademcoach en ontspanningsspecialist.

Het is mijn persoonlijke én zakelijke missie om iedereen ontspanning bovenaan zijn of haar to-do-lijst te laten zetten.

Ontspannen groet, Elize


Opleidingen en trainingen

2015 – 2018: Dru Yoga Teacher Training bij Dru Yoga

2019: Stoelyoga Docent bij Stoelyoga Nederland

2020: Holistic Breathing Ademcoach bij Herleva

2021: Mind-Walk Trainer bij Mind-Walk®

2022: Buteyko Adem Methode bij Buteyko Clinic International

2022: Liquid Breath Ademtrainer bij Cora Verkuijlen

2023: Basiscursus Werken met Klankschalen bij Happynings Soundhealing

yogadocent Esmeralda van Hoek

fotocredits: Het Communicatiemeisje

Esmeralda van Hoek

“Mijn naam is Esmeralda van Hoek, ik ben 49 jaar oud en woon in Breda. Mijn hobby’s zijn surfen, lezen, zingen, in de tuin werken, koken en tijd doorbrengen met mijn dierbaren.

Momenteel werk ik als logopedist en ambulant dienstverlener binnen het cluster-2 onderwijs, ben ik een Blauwprint coach en DRU Yogadocent. Het integreren van mijn kennis en ervaring binnen verschillende vakgebieden is iets waar ik van houd, en een leven lang leren is een van mijn kwaliteiten.

Mijn hart ligt bij het begeleiden en coachen van kinderen en mensen. De visie van Carl Rogers (speltherapeut) spreekt me erg aan: “Ieder mens weet van nature wat hij/zij nodig heeft.” Deze uitspraak is ook van toepassing op de DRU Yoga. Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen vanwege de mogelijkheid tot aanpassingen.

Het lesgeven van DRU yoga geeft mij energie, vrolijkheid, rust en het maakt dat ik me bewust ben van mijn lichaam.

Mijn lessen geef ik vorm op bijpassende muziek, met een activatie op vaak moderne, snellere muziek, om vervolgens te verstillen tijdens de verschillende asana’s op rustige muziek. We eindigen de les met een heerlijke eindontspanning om het lichaam te laten herstellen van de prikkels die gedurende de hele dag zijn opgedaan in een maatschappij waar alles op tijd en minuut gaat.

Onder het motto “Vertraag want ik heb haast,” nodig ik je graag uit om deel te nemen aan mijn yogalessen.”

Yogadocent Ilona van Bruggen
Ilona van Bruggen

Mijn naam is Ilona van Bruggen en ik ben 15 jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met yoga. Verschillende yoga retreats in het buitenland hebben mij enorm geïnspireerd. Ik heb kennis gemaakt met verschillende yoga stijlen, meditatie en ademhalingstechnieken. Inmiddels beoefen ik iedere dag yoga.

Toen ik het in 2022 niet goed naar mijn zin had op mijn werk, besloot ik mijn baan op te zeggen en een half jaar vrij te nemen voor reizen en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben toen 2 maanden naar India gegaan om de basisopleiding tot yoga docent te volgen met een verdieping voor Ashtanga en Vinyassa yoga.

Daarna heb ik in Thailand de opleiding Yin Yoga gevolgd. Dit was een unieke ervaring. Yin yoga is de meest ontspannende yoga vorm die ik heb mogen ervaren. Ik beoefen het regelmatig en het heeft mij al veel gebracht.

Het helpt mij om tot een diepe ontspanning te komen en te kunnen loslaten.

Een heerlijke manier om op te laden na een drukke dag en naderhand goed te slapen.

Deze ervaring wil ik graag met anderen delen tijdens mijn yogalessen!

ERVAAR DE KRACHT VAN ZACHTHEID

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials