Move & Mind verzorgt wekelijks stoelyoga lessen in Het Turfschip. We bieden een lichte vorm van yoga waarbij soepelheid, vitaliteit en ontspannen samenzijn centraal staan.

Deze yogales is niet alleen geschikt voor mensen vanaf 55 plus. Lichte yoga is ook goed voor ouderen die meer bewust in het leven willen staan, zijn of haar lichaam beter willen leren kennen om soepel en gezond willen houden. Of voor degene die een moment zoeken voor zichzelf.

Het is prettig én goed om in beweging te blijven juist als het lichaam (tijdelijk) iets niet meer kan en het acceptatieproces hiervan is soms lastig. Hierbij kan yoga met de stoel helpen, want ontspannen lichaamsbeweging is met name op latere leeftijd erg belangrijk en kan een preventieve rol spelen bij diverse klachten.

Wil je meer over stoelyoga weten? Ga dan eens naar de website van Stoelyoga Nederland. Hier vind je uitgebreide informatie en nog meer tips.

Welke voordelen biedt lichte yoga

• Je spieren en gewrichten worden soepeler

• Door yoga leer je bewuster en beter te ademen

• Als je regelmatig yoga beoefent voel je je fitter, energieker en meer ontspannen

• Tijdens de yogales wordt de bloedsomloop gestimuleerd

• Je geest wordt rustiger en helderder

• Yoga verbetert je concentratievermogen, stabiliteit en balans

Opbouw van de yogales
Een les duurt ongeveer 60 minuten en tijdens de les doen we eenvoudige yoga oefeningen waarbij we gebruik maken van de stoel. Sommige oefeningen voer je zittend uit, en bij staande oefeningen kun je de stoel als ondersteuning gebruiken. We starten de les met een korte stilte oefening om aan te komen bij onszelf, gevolgd door het bewust worden van de ademhaling. Hierna doen we opwarmende oefeningen voor de spieren en gewrichten en verschillende yogahoudingen op en naast de stoel. We eindigen de les met een fijne ontspanningsoefening.

Lestijden
ELKE DONDERDAG
Groep 1: 09:00 – 10:00 uur
Groep 2: 10:45 – 11:45 uur

Heb je interesse in een gratis proefles yoga in Het Turfschip?
Neem dan gerust contact op en stuur een bericht.

Wil je liever een privé yogales of informatie hierover?
Vraag dan een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan en klik hier.