STAP VOOR STAP OP EEN EENVOUDIGE MANIER

KENNIS MAKEN MET YOGA IN ETTEN-LEUR

Ontdek zelf hoe je weer lekker in je vel te komt.

Je ervaart meer energie, je voelt je sterker, meer flexibel en gezonder!

Hoi, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in yoga!

Jij hebt vast al gelezen of gehoord dat Yoga ontzettend veel voordelen heeft. Het wordt al lang niet meer als zweverig gezien en bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat yoga werkt en dat het ontzettend goed voor je is.

Maar waar moet je nu beginnen?

In Etten-Leur en omstreken zijn er zoveel verschillende soorten Yoga en zoveel yogastudio’s dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dat je de keuzemogelijkheden als overweldigend ervaart en dat het je ervan weerhoudt om te beginnen met Yoga. Toen ik jaren geleden wilden beginnen met Yoga was dit ook mijn probleem. En toen waren er zelfs nog veel minder yogascholen als nu. Ik begrijp je compleet. En daarom heb ik de volgende vragen voor je:

→ Wil je graag meer bewegen, gezonder leven, minder stress en je soepeler en meer ontspanning voelen in je lijf?

→ Zoek je een manier om jezelf tot rust te brengen?

→ Ben je bang dat je niet lenig genoeg bent voor Yoga?

→ Heb je fysieke klachten en denk je dat je daarom geen yoga kunt doen?

→ Weet je niet goed welke yogavorm bij je past?

→ Twijfel je of Yoga iets voor jou is?

→ Wil je meer dan een losse proefles yoga?

Herken je jezelf in enkele van deze vragen en heb je één of meer vragen met JA beantwoord?

Lees dan zeker even verder… … En wees gerust, want jaren geleden zat ik met precies dezelfde vragen in precies dezelfde situatie. Ik had twee jonge kinderen, een drukke verantwoordelijke baan, voelde me onrustig, gespannen en sliep slecht. Hierdoor had ik weinig energie en onverklaarbare pijntjes in mijn lichaam. Kortom ik zat echt niet lekker in mijn vel. Totdat ik op een gegeven moment besefte dat het toch beter echt moest kunnen. Ik wilde me weer fit en gezond voelen en de dingen vol met energie kunnen doen, gewoon weer lekker in mijn vel zitten! In Breda ben ik mijn eerste proefles yoga gaan volgen en dit beviel me eigenlijk meteen zo goed, dat ik besloot om meer lessen te gaan volgen, maar toen ik in 2003 naar Etten-Leur verhuisde moest ik opnieuw op zoek naar een nieuwe yogaschool. Ik deed her en der enkele proeflessen en ontdekte Dru Yoga. Deze vorm van yoga voelde voor mij als thuiskomen. Langzaam maar zeker kwam ik beter in mijn vel te zitten en kond ik weer meer genieten. Dit ligt echt niet volledig aan Yoga, maar een gevolg van het beoefenen van Yoga is dat je ook bewustere keuzes gaat maken op andere delen van je leven.

→ Allereerst zijn er natuurlijk de meest zichtbare en voelbare voordelen, zoals een krachtiger lichaam, meer flexibiliteit, minder stress en nek-, rug- en schouder klachten die verminderen of zelf verdwijnen.

→ Verder ga je beter voor je lichaam zorgen door andere keuzes te maken op het gebied van eten en drinken. Hierdoor word je lichaam gezonder en sterker en ervaar je energie.

→ Ook word je je meer bewust van je gedachten. Je herkent steeds beter wat voor soort gedachten je hebt. (angstige, negatieve  gedachten of juist positieve gedachten) hebt zijn

→ En door Yoga krijg je het gevoel dat je meer echt aan het leven bent, je ervaart meer diepgang, in plaats van dat je gedurende de dag op de automatische piloot staat. Vanwege mijn enthousiasme voor Dru Yoga (deze vorm van yoga wordt ook wel “yoga van het hart” genoemd, en is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, de zogenaamde  Energy Block Release series) ben ik de 3-jarige yogadocent opleiding gaan volgen om zoveel mogelijk over yoga te leren en me dit eigen te maken. Dit heeft mij vervolgens geïnspireerd om Yoga met meer mensen te gaan delen. Ik weet dat het iedereen kan helpen.

Beginnen met Yoga in Etten-Leur

Veel mensen weten niet precies hoe ze moeten beginnen met Yoga.

Ik had die problemen ook in het begin. Ik was ergens een proefles gaan volgen, kwam zomaar ergens midden in een bestaande groep terecht en vond de oefeningen best raar in het begin. Ik ben toen ook een paar keer geswitcht van Yogastudio omdat ik me er niet thuis voelde. De yogavorm sprak me niet aan, ik kreeg niet voldoende aandacht, weinig uitleg over wat ik aan het doen was. En dat is ZONDE toch?!

Dit zijn een aantal dingen die ik zelf gemerkt heb en gehoord hebben van anderen nadat ze de eerste paar yogalessen hebben gevolgd:

→ Cursisten voelen zich meer ontspannen en zitten lekkerder in hun vel;

→ Fysieke klachten zoals rug-, nek-, en schouderklachten verminderen of trekken helemaal weg;

→ Deelnemers voelen zich lekkerder in hun vel zitten en hebben meer energie;

→ Cursisten slapen makkelijker in en slapen beter door.

→ Deelnemers voelen zich gewoon gezonder en gelukkiger.

Eerlijk: het beginnen met Yoga is misschien niet het makkelijkst, maar als je daar eenmaal doorheen bent  zul je ervaren dat Yoga ontzettend veel voordelen heeft!

Stel nou dat ik je help om op een ontspannen, veilige manier door die beginfase te komen? Beetje bij beetje yoga leren op een hele eenvoudige praktische manier?

Ik wil jou graag zoveel mogelijk te helpen om die drempel over te gaan, zodat ook jij op een ontspannen, eenvoudige manier kunt wennen aan yoga en de voordelen hiervan kunt ervaren. Als jouw antwoord ja is, dan heb ik GOED nieuws voor je! In de maand september zijn de “Beginnen met Yoga weken” bij Move & Mind. Gedurende die weken zal ik tijdens de lessen op een rustige, heldere en praktische manier de basishoudingen en technieken van yoga ga leren. Je ontdekt welke eenvoudige oefeningen en houdingen je niet alleen in de les, maar ook thuis in kunt zetten, zodat je de voordelen van yoga ook thuis kunt ervaren.

Wat zijn de Beginnen met Yoga weken precies?

→  Een serie van 4 yogalessen van 75 minuten waarin ik je laat kennismaken met de verschillende facetten van yoga. (elke week 1 les).

Start op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 september. (Later starten is in overleg mogelijk)

Je kunt kiezen uit de volgende tijdstippen:

  • dinsdagochtend van 09.00 – 10.15 uur (Dru Yoga Light)
  • dinsdagavond van 19.30 – 20.45 uur (Dru Yoga Flow)
  • woensdagochtend van 09.15 – 10.30 uur (Dru Yoga Flow)
  • donderdagavond van 19.30 – 20.45 uur (Dru Yoga Flow)

→ Je leert de belangrijkste yogahoudingen: houdingen die je meer flexibiliteit geven, houdingen die je krachtiger maken en houdingen die je concentratie en focus geven.

→ Je leert tijdens iedere les een nieuwe ademoefening die je kunt gebruiken in het dagelijks leven;

→ Je leert diverse ontspanningstechnieken zoals een korte meditatie en een bodyscan die je ook gemakkelijk thuis in kunt zetten.

BONUS 1: Op zondagochtend 2 oktober om 10.00 uur geef ik een gratis yoga workshop van 1,5 uur. Hier vertel ik je nog veel meer achtergrond en inzichten uit de Yoga filosofie. Ook is deze yoga workshop bedoeld om al je vragen te beantwoorden, je persoonlijk te helpen met houdingen die je lastig vindt. Ik geef je tips voor een gezonder en sterker lijf, rust in je hoofd, minder stress en meer balans in je leven.

BONUS 2: Je krijgt gratis toegang tot VIDEO instructies van de houdingen, oefeningen en series die je leert, zodat je thuis ook nog kunt oefenen.

Dit is wat andere cursisten van de yogalessen vinden

Via mond tot mond reclame kwam ik bij Move & Mind terecht. De reacties waren positief. Vanaf dag 1 vond ik jou heel prettig les geven, een prettige en rustige stem, de start met een uitleg/verhaaltje/spirituele uitleg vond ik heel interessant. Wat ik fijn vond is dat er elke les oefeningen bij zaten die ik thuis kon herhalen. Wat mij het meest heeft geholpen is om bewust bezig zijn met mijn lichaam en geest. Ook de bewustwording van de houding van mijn lichaam en mijn ademhaling heeft me veel gebracht. Iedere week weer mezelf een moment van rust gunnen. Ik raad het iedereen aan die bewuster wil leven, die een balans zoekt in wat er van je wordt verwacht en waar je de grens legt voor jezelf. Ik kom na iedere les blij en tevreden thuis!

JOLANDA

Ik ben bij Elize gestart met yoga omdat ik me heel gestrest voelde en hoopte via yoga meer ontspanning te ervaren. Na enkele yogalessen te hebben gevolgd werd ik me meer bewust van mijn lichaam en hierdoor kon ik me steeds iets meer ontspannen. De yoga bij Move & Mind is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een eventuele beperking. Dat is echt fijn!

SASKIA

Beginnen met Yoga, zonder zweverig gedoe, geen ervaring of een lenig lichaam nodig!

Deze Beginnen met Yoga weken zijn echt bedoeld voor jou als je zoekt naar een goede basis om te starten met yoga. Het is de ideale stap als je wilt beginnen met Yoga, maar niet precies weet hoe. Als je op een laagdrempelige en praktische manier wilt leren en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen en als je yoga wilt integreren in je dagelijkse leven. Omdat je ook korte video’s van de yogahoudingen kunt bekijken, kun je thuis ook op een rustige manier blijven oefenen. Klik op de button hieronder om je aan te melden voor de Beginnen met Yoga weken. 

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials