MOVE & MIND-WALK

Ervaar de kracht en positiviteit van beweging in de natuur

Merk jij dat je moeite hebt met ontspannen, omdat je de tijd niet neemt of gewoonweg niet weet hoe je moet ontspannen? Ervaar je regelmatig dat je hoofd te vol is? Of zoek je een moment voor jezelf en wil je vaker buiten zijn, even weg van huis! Zoek je een manier om jezelf weer fitter en vitaler te voelen? Andere gelijkgestemden ontmoeten en wandelen én bewegen in de natuur samen ervaren? Met Move & Mind-Walk kun je jouw batterij weer opladen door middel van outdoor trainingen.

Wat is Move & Mind-Walk precies?

Move & Mind-Walk is begeleid wandelen waarbij we concentratie- en ontspanningsoefeningen combineren. We maken actief en bewust gebruik van de ademhaling, meditatie, bewust bewegen en mindfulness, maar we doen ook bewegingsreeksen en houdingen uit de yoga, tai chi en NLP geïnspireerde oefeningen. Het is een manier om je fysieke en mentale gezondheid en fitheid te verbeteren, om ruimte in jezelf te ervaren en om jezelf weer op te laden.

Move & Mind-Walk in Etten-Leur Elize Nagelhoud

Waarom buiten?

De combinatie van beweging en wandelen in de natuur blijkt een heel positieve. Door het wandelen worden namelijk beide hersenhelften met elkaar verbonden waardoor denken en voelen meer op één lijn komen. Bovendien gebeurt het verbinden met jezelf veel natuurlijker als je in de natuur bent. Ook prikkelt een natuurlijke omgeving de zintuiglijke waarneming, waardoor je je meer bewust bent van wat je voelt in bepaalde situaties. Zo kun je sneller en eenvoudiger dingen loslaten, relativeren en je gevoel positief beïnvloeden!

We gaan met een kleine groep wandelen in de eigen omgeving. Je leert verschillende ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen. Deze activiteit is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. We passen ons aan aan het langzaamste tempo van de wandelaars. De oefeningen zijn geïntegreerd in wandelingen van circa 2 – 4 km.

Move & Mind-Walk is:

→ Wandelen, adem- en ontspanningsoefeningen

→ Bewust-wording

→ Invloeden uit yoga, tai chi en mindfulness

→ Genieten van de buitenlucht en de natuur

→ Je hoofd leeg lopen

→ Voor meer rust en meer energie

→ Tijd voor jezelf

Move & Mind-Walk is ontmoeten en ont-moeten.

Elke wandeling staat in het teken van een ander thema en tijdens de wandelingen maken we af en toe gebruik van leuke materialen (die we meestal onderweg tegen komen en zomaar voor het oprapen liggen). De thema’s en de daarbij passende oefeningen helpen je om meer in het hier en nu te zijn en daarbij stil te staan.

Hoe zou het voor jou zijn als je:

• Meer vanuit verbinding met je lichaam en je hart leeft;

• Een rustig & kalm lichaam ervaart ipv een gejaagd gevoel;

• Meer helderheid en focus in je hoofd krijgt;

• Mag voelen wat je voelt, lachen en zuchten om allerlei redenen, huilen en boos zijn, maar ook verrast, verwonderd en stil.

• Jezelf weer opgeladen voelt, een positief gevoel en dankbaarheid mag ervaren;

• En elke wandeling als een cadeautje voor jezelf ziet: een magisch moment, een inzicht, een idee, een overwinning, bevestiging of iets anders dat plotseling in je opkomt.

Je kunt je eindeloos blijven verbazen en verwonderen over de natuur.

Ze leert, geeft en deelt onvoorwaardelijk met ons.

Wat doen we bij Move & Mind-Walk?

Elke Mind-Walk start met ontspannen wandelen, we nemen een bewust thema mee op pad en maken gebruik van de vijf basiselementen van Mind-Walk:

  1.  Mind-Walk Meditatieve wandeltechnieken: wandelen waarbij je heel bewust focust op je adem, het tempo, je lichaam, je bewegingen, de natuur of iets anders.
  2.  Mind-Walk Beweegvormen: lichaamsoefeningen die geïnspireerd zijn op Yoga, Tai Chi, vrije dans, pilates en spiertraining.
  3.  Mind-Walk Relax: meditaties, visualisaties, mindfulness, stress release oefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.
  4.  Mind-Walk Mind: bewust omgaan met je gedachten, positieve gedachtenkracht, de wet van aantrekking, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling.
  5.  Mind-Walk Presents in the present. Cadeautjes in het nu; kleine cadeautjes om oefeningen te bekrachtigen of om later nog eens na te genieten.

Samen mindful wandelen in Etten-LeurVoor wie is Move & Mind-Walk?

Ben jij graag buiten in de natuur en in beweging of misschien wil je graag meer buiten zijn en vind je het juist lastig om in beweging te komen? Het is allemaal goed en iedereen is welkom. Ben je nieuwsgierig naar mindfulness, adem- en ontspanningsoefeningen? Dan is Mind-Walk voor jou! Het is ook voor jou als je het tempo van je dagelijkse leven wilt vertragen, als he het rustiger aan wilt doen, als je zacht wilt zijn voor jezelf. Mind-Walk is voor jou als je het gevoel hebt op of leeg te zijn, als je een adempauze nodig hebt. Mind-Walk is voor jou als je een stok achter de deur nodig hebt om de deur uit te komen om de natuur in te gaan. Als je andere gelijkgestemden wilt ontmoeten en verbinding met anderen wilt maken.

Je hoeft echt geen geoefende wandelaar of yogi te zijn, iedereen is welkom en we passen het tempo aan aan het langzaamste tempo van de wandelaars. Kom zoals je bent! Bij Move & Mind-Walk hoeft niets perfect te zijn, je doet alleen wat goed voelt voor jou. Dat doe ik zelf ook.

Nieuws en Agenda

Laat hieronder je e-mail achter en ik breng je als eerste op de hoogte van de adem- en yogaspecials