Stoel Yoga is een milde en rustige vorm van yoga die wordt beoefend met een stoel. Daarom is deze yogales zeer geschikt voor ouderen, 50-plussers en 60-plussers, die zijn of haar lichaam soepel en gezond wil houden en die een moment zoeken voor zichzelf. Stoel Yoga is ook voor mensen die door hun leeftijd of door bijvoorbeeld een ziekte of operatie wat lichamelijke ongemakken ervaren. Iedereen kan profiteren van de voordelen van yoga en van het ontspannen bewegen in een groep. In de yogalessen staat soepelheid, een ontspannen samenzijn en vitaliteit centraal.

Het is prettig om in beweging te blijven juist als het lichaam (tijdelijk) iets niet meer kan en het acceptatieproces hiervan is soms lastig. Yoga kan hierbij helpen want ontspannen lichaamsbeweging is met name op latere leeftijd erg belangrijk en kan een preventieve rol spelen bij diverse klachten.

Welke voordelen biedt Stoel Yoga

• Je lichaam wordt soepeler

• Je leert beter te ademen

• Je voelt je fitter, energieker en meer ontspannen

• Yoga stimuleert de bloedsomloop

• Je geest wordt helderder

• Yoga verbetert je concentratievermogen, stabiliteit en balans

Voor wie is Stoel Yoga
Stoel Yoga is naast een prettige vorm van yoga voor ouderen ook zeer geschikt voor mensen die aan het herstellen zijn van een operatie of ziekte en het om die reden wat rustiger aan moeten doen. Daarom varieert de leeftijd van de deelnemers. Mocht je zelf twijfelen of je aan Stoel Yoga kunt deelnemen, raadpleeg dan eerst je huisarts.

Opbouw van een Stoel Yogales
Tijdens de rustige Stoel Yogales doen we eenvoudige oefeningen vanaf de stoel. Sommige oefeningen voer je zittend uit, en bij staande oefeningen gebruikt je de stoel als ondersteuning. De les duurt 60 minuten. We starten met een korte stilte oefening om aan te komen in de yogaruimte en bij onszelf, gevolgd door het bewust worden van de ademhaling. Hierna vervolgen we de les met opwarmende oefeningen voor de spieren waarna verschillende yogahoudingen op en naast de stoel worden uitgevoerd. We eindigen de les met een diepe ontspanning.

Heb je interesse in Stoel Yoga?
Neem dan contact op en klik hier.

Wil je liever een privé yogales of informatie hierover?
Vraag dan een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan en klik hier.